(ФОТО) Пробиен кордонот, демонстрантите стигнаа пред Собрание

by Фокус

Демонстрантите кои протестираа пред Канеларијата на Иванов го пробија полицискиот кордон кој ги спречуваше и се упатија кон Собранието. Таму пак, до пред малку се наоѓаа контра-демонстрантите кои со автобуси беа донесени од повеќе градови. Сепак, во моментов пред Собранието се само кордони полиција и демонстрантите кои се против одлуката на Иванов за општа аболиција.

soo

Поврзани новости