Фото: Притисок врз „спонтано“ собраните граѓанки да ги чистат спомениците обоени од Шарената револуција

by Фокус

Веќе неколку дена се собираат граѓанки, за кои се тврди дека се од Унија на жени на ВМРО-ДПМНЕ за да ги чистат спомениците од проектот „Скопје2014“ кои беа обоени од Шарената револуција за време на протестите.

Првиот ден тие ја чистеа Триумфалната порта, а вториот ден друга група жени го чистеа споменикот на Филип Втори во Битола.

На социјалните мрежи се објавени дел од пораките преку кои се вршат притисоци на жените за чистење на спомениците и објектите.

spontani-zeni-2

Поврзани новости