(ФОТО) Демонстрантите со нова маршута

by Фокус

Откако се собраа пред канцелариите на Специјалното јавно обвинителство, демонстрантите поминаа пред Министертвото за правда и пред кацеларијата на претседателот Ѓорѓе Иванов. Потоа кратко се задржаа пред Собранието каде извикуваа „Оставка“ и „Нема правда, нема мир“.

Бидејќи денешниот фокус на протестот е корумпираното и паризирано судство, во овие моменти демонстрантите се движат кон Кривичниот суд Скопје.

prr pr prrr

Поврзани новости