ФОН отвори студентски дом

by Фокус 14:40
14:40

Универзитетот ФОН синоќа со свечен прием го пушти во употреба новоизградениот студентски дом на површина од 20.000 квадрати, со капацитет за 500 студенти.

Студентскиот дом има 150 апартмани, наменски заеднички простор, библиотеки, читални, фитнес центри и свој посебен ресторан за исхрана на студентите.

Од ФОН велат дека овој студентски дом е можност за новите студенти да студираат по светски образовен концепт по врвни стандарди.

Поврзани новости