ДУИ смета дека ад хок телото нема да ја спречи партизацијата на медиумите

by fokus

Демократската унија за интеграција смета дека ад хок телото за надзор на медиумите нема да ја спречи партизацијата и политизацијата на медиумите, која, како што вели Артан Груби, шеф на кабинет на лидерот на партијата Али Ахмети, е карактеристично само за макединските партии и медиуми.

-Партизираноста и политизираноста на медиумската сфера е карактеристика на македонските политички партии и на медиумите на македонски јазик. Тоа не е случај кај медиумите на албански јазик. Затоа и целиот проблем беше концентриран меѓу двете македонски политички партии ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ, вели Груби за „Телма“.

ДУИ, како што пренесува телевизијата, сè уште нема одлучено дали ќе предложи свој член и дали ќе учестува во работата на ова тело.

Поврзани новости