ДИК: До 9 часот излезноста за претседателските избори е 4,17, за парламентарните 4,45 %

by Fokus

Излезноста до 9 часот на претседателските избори изнесува 4,17 отсто соопшти Државната изборна комисија на денешната прва прес- коференција.

Најголема излезност во вториот круг од претседателските избори има во Пробиштип 8,85 отсто, а најмала излезност во Боговиње 0.57 отсто.

Излезноста до 9 часот на парламентарните избори изнесува 4.45 отсто.

Најголема излезност до 9 часот на парламентарните избори има во Кривогаштани, 9,46 отсто, а најмала излезност има во Боговиње 1,43 отсто.

Поврзани новости