ДИК расправа за приговорите на СДСМ

by fokus 19:41
19:41

Државната изборна комисија почна да ги разгледува осумте приговори за изборните резултати, доставени од СДСМ. Според партијата, доколку ДИК ги прифати приговорите ќе има распределба на мандатите.

Претходно, во тензична атмосфера и расправии на седницата на ДИК, со мнозинство беа отфрлени приговорите на БЕСА, со образложение дека нема доволно докази.

- Advertisements -

Приговорите на Беса се однесуваа на изборни места во втората изборна единица, за кое имаше можност при прегласување партијата да добие уште еден мандат.

Поврзани новости