ФОТО Коце го бара гласот на Албанците преку билборди на албански јазик

by Фокус 22:53
22:53

Градоначалникот на Скопје, Коце Трајановски, ја бара довербата на жителите на Скопје за уште еден градоначалнички мандат, при што го бара гласот и на албанските гласачи.

За тоа најдобро сведочат билбордите низ градот на кои Трајановски е придружен од кандидатот за советник од листата на ВМРО-ДПМНЕ, Мухамед Амети, кој воедно е кандидат за заменик-градоначалник.

- Advertising -

Притоа, на билбордите може да се прочита слоганот „Започнува нова ера во Скопје“, кој е напишан на албански јазик.

Поврзани новости