ЗНМ бара автентично толкување на законот за МРТВ

by Fokus 10:45
10:45

Сметаме дека не треба да има избрзани и законски сомнителни решенија, затоа што може да се случи поголем проблем. Оттаму бараме да се оди на автентично толкување на законот во Собранието. Поточно, на законските одредби со кои беше продолжен мандатот и на постоечките членови на советот и на директорот и заменикот директор на МРТВ. На тој начин сите сомнежи и различни мислења по овој закон, дали и кој кого може да разрешува, ќе добијат целосна законска верификација.

Ова барање до советот ќе го адресира членот на ЗНМ во МРТВ, вели во изјава за „Фокус“ претседателот на ЗНМ Младен Чадиковски.

- Advertisements -

Поврзани новости