Жерновски: Специјалниот обвинител е најдобриот дел од договорот!

by Фокус

Назначувањето на специјален обвинител е најдобриот момент од политичкиот договор за излез од кризата, смета градоначалникот на Центар Андреј Жерновски.

– Немам илузии дека специјалниот обвинител ќе има одврзани раце од неговиот шеф, но ако му се даде шанса да си ја врши работата ќе биде во полза не само на опозицијата, туку и на вистината и демократијата – рече тој.

Поврзани новости