Земете бесплатни 50€ за тргување со цената на акцијата на Microsoft на светската берза

by Фокус

Минатата недела Microsoft одржа промоција на која им овозможи на корисниците на Windows 10, преку Windows продавницата  да купуваат филмови, игри и апликации за само 10 центи. Иако оваа промоција заврши, према зборовите на компанијата, секојдневно ќе бидат воведени нови промоции.

’Се очекува овој вид на реклама да привлече милиони корисници и да ги преорентира на Windows 10, што секако би требало позитивно да се одрази на цената на акцијата’, кажува информиран извор од Fortrade.

Искористете ја приликата и земете 50€ за тргување со цената на акција на Microsoft на светската берза.

Земете бесплатни 50€ за тргување овде.

Откако во текот на минатиот месец во текот на првиот квартал беа објавени одлични резултати за заработка, цената на акцијата на Microsoft порасна скоро 13% за само 2 дена. Приходите на компанијата достигнаа 21.66 милијарди долари и со тоа ги надминаа прогнозите на економистите.

Цената на акцијата не само што имаше мал растечки тренд,  во текот на мината година веќе стапката на раст го надмина  S&P 500 индексот, како последица на растот на заработка, но и други параметри. Историски гледано, во текот на 2014. година, цената на акцијата порасна за 25% , како дел од трендот кој е отпочнат во август 2013 година кога CEO Steve Ballmer ги повлече тие опции. Во текот на тој тренд цената на акцијата оствари вкупен раст од 34%.

Моментално главен двигател на растот на цената на акциите е новата стратегија на  Microsoft под име  „екосистем“, која овозможува на корисниците да се потпрат на  Microsoft за сите хардверски потреби како што се фитнес гривните и часовници, паметни телефони, таблети, лаптопо и така натаму. Оваа стратегија ја применуваше и  Apple и тоа многу успешно па денес стана една од највредните компании по пазарна капитализација во светот .

Clould стратегијата на  Microsofta е исто така многу перспективна и прави напори да се прошири овој вид на работа и да стане клучен катализатор на растот на цената на акциите во иднина. Освен тоа , фирмата за истражување, ИДЦ прогнозира дека Microsoft до 2019. година ќе ја удвои пазарната застапеност кога се во прашање таблети, од сегашните  7%. Приходите од Surface таблетите веќе сега достигнаа 1 милјарда долари и во текот на претходниот квартал продажбата е повеќе од удвоена.

Земете бесплатни 50€ за тргување овде.

Како што наведува изворот од Fortrade, во комбинација со други напори, cloud работењето спрема мислењето на инвестиционата банка UBS ќе помогне да цената на акциите достигне 60 долари до средината на 2016 година.

’UBS потврди дека „куповниот рејтинг“ за акциите на Microsoft и претходно подигнатата целна вредност на акциите од 56 на 60 долари поради ветените инвестициони мерки кои би требало да обезбедат поголем раст на цената во однос на другите акции од овој сектор’ кажува изворот од Fortrade.

Моменталната цена на акциите се движи околу 54.4 долари.

FXLider има соработка со Fortrade Limited – компанија која е авторизирана и регулирана во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970.

Предупредување од ризик и одрекнување од одговорност

Договорите за разликата во цената (CFD) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Загубите можат да ги надминат Вашите депозити и од Вас би можело да се бара да извршите дополнителни плаќања. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни да сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ни трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. FXLider не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да проистекнат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи спрема нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.

Поврзани новости