Вработените во автомат клубовите Адмирал даруваа крв

by fokus 15:29
15:29

Справувајќи се со предизвиците наметнати од ефектите на пандемијата на вирусот COVID-19, општеството сфати дека единството во овие моменти е еден од најмоќните чекори кои можат да се преземат.

Автомат клубовите Адмирал, како еден од брендовите на групацијата НОВОМАТИК во Македонија се приклучи на крводарителската акција.

- Advertisements -

Вработените од автомат клубовите од вчера започнаа со дарување на крвни единици, најпрво во Скопје, а во текот на следните денови акцијата ќе биде проширена во другите градови во нашата држава, каде ќе земат активно учество.

Дарувањето на крв за нас претставува должност на секој човек и воедно веруваме дека во услови на ваква сериозна криза ќе дадеме скромен придонес во обезбедување на крвни единици за оние пациенти на кои им се неопходни.

Ова е време кога е потребна поддршка, откажување од некои зацртани решенија и несебичност бидејќи веруваме дека само така ќе излеземе од оваа борба посилни и заедно повторно ќе се издигнеме.

Како општествено одговорни компании ќе продолжиме да организираме и да се вклучуваме во слични општествено одговорни проекти.

Поврзани новости