Во недела почнува зимското сметање на времето

by Фокус

Ноќта меѓу сабота и недела почнува зимското сметање на времето, со што стрелките на часовникот ќе се поместат за еден час назад.

Тоа значи дека во 3 часот ноќта стрелките на часовникот треба да се вратат на 2 часот така што ќе се спие еден час повеќе. Зимското сметање на времето почнува последниот викенд во октомври и трае до последниот викенд на март.

Поврзани новости