Владата го одби Предлог-законот за амнестија

by fokus

Владата донесе негативно мислење за Предлог-законот за амнестија на лицата осомничени, обвинети и осудени за собраниските настани од 27 Април 2017 година, кој беше доставен од група пратеници во Собрание на Република Македонија, соопшти кусо Владата.

Сообраниското координативното тело за помирување најави предлог-закон за амнестија.

Свој предлог закон најави и ВМРО ДПМНЕ, но од таму бараат целосна амнестија.

Од Владата нема објаснување за чиј закон се работи.

Поврзани новости