Се намалува цената на горивата

by Fokus

Од полноќ важат нови цени на горивата.

Како што соопшти Регулаторната комисија максималните цени на нафтените деривати ќе изнесуваат: Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС-95 86,00 (денари/литар) Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 98 88,00 (денари/литар) Дизел гориво ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) 74,50 (денари/литар) Масло за горење Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) 74,00 (денари/литар) Мазут М-1 НС 45,832 (денари/килограм)

Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98, и на Екстра лесното масло за домаќинство на (ЕЛ-1) се намалуваат за 1,50 ден/лит. Малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) се намалува за 1,00 ден/лит. Малопродажната цена на Мазутот М-1 НС се намалува за 0,829 ден/кг и сега ќе изнесува 45,832 ден/кг.

Поврзани новости