Телма остави четворица на работа, за осум новинари нема место

by fokus 11:08
11:08

Првичниот список со технолошки вишок во Телма од 12 се намалува на осум. За четворица се најде место да останат во телевизијата. Соња Николовска, Виолета Зајкова, Јулијана Пешевска и Сотир Трајков остануваат како дел од тимот вести, но со нови договори и за некои од нив и пониски плати.

Некои од новинарите не сакале да прифатат нови договори и ќе останат во процесот на технолошки вишок, додека за некои менаџментот не попушта и тие ќе останат како вишок и ќе добијат откази. На овие кадри Синдикатот на новинари ќе им помогне со правна помош.

 

Поврзани новости