Стевановиќ: Има пациенти, лекувани по 8 недели, за кои сме мислеле дека се стабилни, по што ги губиме за секунда

by fokus 22:15
22:15

Директорката на Инфективна клиника, Милена Стевановиќ,  вечерва во “Клик Плус” на ТВ21, објасни колку вирусот е непредвидлив, со примери каде што кај пациенти од стабилна ситуација, лекувани 8 недели, се влошува состојбата и ја губат битката за кратко време.

„Се соочуваме со исклучително тешки пациенти при самиот прием, кога е тешко да се помогне и да се спаси пациентот. Но исто така има и пациенти кои се навреме примени, лекувани 8 недели на третман, и кога мислите сте ја завршиле работата, и кога сте мислеле дека е стабилно, се е во ред, во следните неколку часа ситуацијата се влошува и го губиме за секунда“, рече Стевановиќ.

- Advertisements -

Поврзани новости