Собранието му даде виза на универзитетот „Дамјан Груев“

by fokus

Пратениците го донесоа Законот за основање универзитет за национална одбрана, безбедност и мир „Дамјан Груев“ во Скопје.

Универзитетот ќе почне да работи од учебната 2016-2017.

Против основањето на овој универзитет претходно се изјасни опозициската СДСМ, која уште претходно ја напушти работата на парламентот.

Поврзани новости