Скандал во САД: Доктори давале недозволени лекарски рецепти, а за возврат барале сексуални услуги

by fokus

Американските власти покренаа обвинение против 53 здравствени работници, меѓу кои и 31 лекар. Обвинението е покренато поради нелегално препишување на лекови.

Како што пренесуваат медиумите од САД, тие понекогаш за замена за лекарски рецепт, барале и сексуални услуги.

Идентификувани се 350 недозволени лекарски рецепти со кои се препишани 32 милиони апчиња.

 

Поврзани новости