Протест против лустрација на новинари: Новинарството во ендек!

by Фокус

„Комисија за верификација на нарачките“, „Фрустрациска комисија“, „Новинарсвото во ендек“, „ФРИДОМ ХАОС“… – ова беа најзабележителните транспаренти што ги носеа новинарите, кои протестираат против најавено лустрирање на новинари.

Се споменуваат неколку новинари, кои критички ја опсервираат работата на власта, кои треба да бидат лустрирани.

Во моментов на средба со лустраторите е новинарката Оливера Трајковска.

Поврзани новости