Прилепчанец освои МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ вреден 1.491.631,00 денари

by Fokus 15:52
15:52

Прилепчанецот Оливер на 19 мај во Спорт Лајф во Прилеп го освои 44-от МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ на Државна видеолотарија. Добивката е вредна 1.491.631 денари. Ова е четвртиот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ во месец мај, а вкупно 44 досега од стартувањето на овој тип на добивки на видео лотариските терминали на Државна Видеолотарија.

На 19 мај Државна Видеолотарија го доби  44 МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добитник. Оливер М. во Спорт Лаф во Прилеп, освои добивка вредна 1.491.631 денари.

- Advertisements -

Во присуство на членовите на семејството, најновиот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добитник, дојде во просториите на Државна Видео лотарија да го подигне својот чек, кој гласи на добитниот износ. Оливер ни откри дека често игра на видеолотариските терминали на ДВЛМ. Добивката не ја очекувал, иако ја посакувал. Досега нема освоено добивки. Во моментот кога сфатил дека тој е новиот МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добитник, многу се израдувал. Веднаш излетал, упатувајќи се кон својот дом за да ја сподели радосната вест. На вредната добивка  од 1.491.631денари, се израдувало целото семејство.

Оливер нема детален план како ќе ги потроши парите. Но, ќе го направи. Посебно затоа што следи период на годишни одмори, па сака да си овозможи вистински добар одмор.

Добивките ЏЕК ПОТ, Државна Видеолотарија на РМ ги стартуваше на 1-ви јуни мината година. Добивките се постигнуваат со учество на ВЛТ игрите на среќа. Досега под мотото „Играј за забава“, освоени се 44 Милионер Џек Пот добивки во вкупен износ од 65.074.847денари. Покрај нив, освоени се и 5940 Мини Џек Пот добивки во вкупен износ од 44.590.381 денари. МИНИ ЏЕК ПОТ добивките се во вредност од 5 илјади до 10 илјади денари, додека најпосакуваната МИЛИОНЕР ЏЕК ПОТ добивка е вредна од 1.200.000,00 до 1.800.000,00 денари

Поврзани новости