Претседателот Азески со тим од Комората на работна средба во Бучим и Боров дол

by fokus

Делегација на Стопанската комора на Северна Македонија, предводена од претседателот Бранко Азески денеска 10.10.2022 година (понеделник) ќе ги посети рудниците „Бучим“ и „Боров дол“, кои поради енормниот пораст на цената на електричната енергија од 01 септември 2022 година привремено прекинаа со процесот на производство.

Во двата рудника има вкупно 674 директно вработени и се едни од најголемите работодавци во регионот кои придонесуваат за одржливиот економски и социјален развој на општините Конче, Штип и Радовиш.

Во следниот период претставници на Стопанската комора ќе ги посетуваат компаниите коишто се наоѓаат во исклучително тешка состојба предизвикана од енергетската криза.

Поврзани новости