Потврден поткупот на избирачи во Демир Хисар: Директори нуделе 1.000 денари за глас

by fokus 21:59
21:59

Набљудувачите на Цивил потврдуваат дека во Демир Хисар функционери нуделе поткуп на избирачи. За ова поседуваат аудио сведоштво.

Набљудувач од Цивил, на дело ги фатил и ги снимил поткупувачите. Велат, дека станува збор за раководни лица од Центар за социјални работи и од Агенцијата за вработување кои на жители на селата им нуделе поткуп од 1.000 денари за глас.

- Advertisements -

Директорите на јавни институции нуделе поткуп за гласање во селата Брезово, Зашле и Мало Илино, а и сведок тврди дека добил 1.000 денари поткуп за гласање.

Случајот е пријавен во битолската полиција, од каде за 24 вести го потврдиле настанот, а известен е и јавeн обвинител.

Поврзани новости