Охридското Езеро и понатаму со висок водостој

by fokus 22:26
22:26

Охридското езеро и понатаму е со висок водостој. Според денешните мерења на УХМР  нивото  е на 23см над дозволениуот минимум од 693.17см, додека на табелата на ЕЛЕМ стои дека водостојот е на 694.01см н.в. или 26см над првиот максимум од 693,75 см.

Ваквата состојба и понатаму најмногу ги загрижува крајбрежните локали и објекти, но и плажите кои сеуште допола се во вода.

-Загрижува сегашната ситуација, водата постојано се следи. Оние кои го следат водостојот, треба сериозно да ја следат работата и да внимаваат зошто е можно да ја почнете туристичката сезона без плажи, изјави Љупчо Нечкоски.

Поврзани новости