На протест, наместо на скара!

by Фокус

Синдикатите ги повикуваат сите граѓани да им се приклучат во 12 часот, во Жена парк, спроти собраниската зграда.

„Работниците не знаат што значи – Јас имам право, само знаат дека немаат никакви права. До кога ќе се трпи неправдата, зарем тие не се луѓе, зарем немаат право на достојна работа, зарем немаат право на одмор, на лекување, на еднаквост пред законот како и сите останати“, прашуваат од „Ленка“.

Protest

 

Поврзани новости