Македонците меѓу најнесреќните на Балканот

by fokus

Македонците се меѓу најнесреќните луѓе на Балканот, покажува најновиот Извештај на ОН, објавен денеска на Меѓународниот ден на среќата.

Македонија е на второ место, а пред нас се само Србите. Во светски рамки пак, Македонците се најдоа на 92 место од 155 рангирани држави.

Според истражувањето, најсреќни се Норвежаните, а веднаш после нив се Данса, Исланд, па Швајцарија.

Првите четири земји добиле највисоки оценки на факторите кои се сметаат за клучни за среќата: „грижа, слобода, дарежливост, искреност, здравје, приходи и добро владеење”.

Поврзани новости