Кривична за надрилекарство, вршела очни прегледи и одредувала диоптрија без соодветно образование

by Fokus 16:20
16:20

Струмичката полиција поднесе кривична пријава против 62-годишен гевгеличанец  постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „надрилекарство“, информираа од МВР.

Според полицијата, во периодот од мај 2016 година до поднесување на пријавата, пријавената, без да поседува соодветно образование, положен стручен испит и лиценца за работа за вршење на лекарска дејност, вршела очни прегледи  и одредувала диоптрија на пациенти.

Поврзани новости