Контра-герила: „Пријатен престој во Грција, Шарена револуција!“

by fokus 13:57
13:57

На автопатот кон Грција денеска се појавија транспаренти против Шарената револуција. „Пријатен престој во Грција, Шарена револуција” пишува на големo платнo, за коe се уште не се знае кој го постави.

Веста се појави на провладините медиуми, кои пишуваат дека шарените револуционери отишле на одмор.

Инаку, Шарената револуција од понеделникот најави нов тип на активности до 18-ти јуни, крајниот рок за исполнување на нивните барања. Сепак, Шарените и вчера излегоа на протест за да ја потсетат власта дека рокот истекува, па пред Собранието ја офарбаа целата улица и испишаа огромна осумка.

Поврзани новости