Керемедчиев: Бугарски партии блиски до Русија ги користат тензиите меѓу Софија и Скопје за зголемување на својот рејтинг

by Fokus

Во пресрет на претстојните избори во Бугарија одредени партии ја користат тензијата во односите меѓу Софија и Скопје, за да се обидат да го подигнат својот рејтинг и популарност, што ги загубија во последните години, изјави за Бугарското национално радио (БНР) поранешниот бугарски заменик министер за надворешни работи Милен Керемедчиев.

– Дури и да се предизвикаат судири и немири, партиите, кои се сметаат за патриотски, одат со одредена цел. Тоа е дополнително да ги влошуваат односите меѓу Бугарија и Северна Македонија, изјави Керемедчиев.

Поврзани новости