И координаторите Тунтев и Груби биле дефокусиран кога се гласаа мерките за човекови права

by Фокус 11:24
11:24

Томислав Тунтев, Ивана Туфегџиќ, Горан Мисовски, Стево Пендаровски, Артан Груби, Курто Дудуш, Ферид Мухиќ… – биле само дел од пратениците од парламентарното мнозинство, кои биле присутни на завчерашната парламентарна седница, но не гласаа за мерките предложени од Народниот правобранител Иџет Мемети од областа на човековите права, изготвени врз основа на Извештајот на Рајнкард Прибе.

Од друга страна, листингот од гласањето објавен од страна на парламентот покажува дека меѓу пратениците од парламентарното мнозинство што гласаа за овие мерки се Петар Атанасов, Бетиан Китев, Фросина Ременски, Хари Локвенец, Никица Корубин, Соња Мираковска, Мухамед Зеќири, Џевад Адеми, Реџаил Исмаили и др., што, сепак, беше недоволно да се усвојат предзозите на Мемети.

Како што изјави вчера координаторот на пратеничката група на СДСМ Тунтев, пратениците од парламентарното мнозинство не ги изгласале предложените на мерки на Мемети поради деконцентрација и дефокусираност. Координаторот на пратеничката група на ДУИ, Груби, пак, најави дека пратениците ќе го исправат превидот и ќе го усвојат извештајот на народниот правобранител во нова процедура.

Во продолжение може да се погледне кој бил присутен на седница и и како гласале присутните:

Присутни; 97
За; 37
Воздржан; 1
Против; 5
Гласале; 43

0001; АВИРОВИЌ ВЛАДАНКА……..; 0001; Не е присутен
0002; АДЕМИ ЏЕВАТ…………..; 0003; За
0003; АЛЕКСАНДРОВА ЕМИЛИЈА…..; 0001; Не гласал
0004; АЛИМИ ЕЈУП……………; 0003; За
0005; АРНАУДОВ ЉУБЕН………..; 0001; Не гласал
0006; АТАНАСОВ ПЕТАР………..; 0002; За
0007; АХМЕТИ АЛИ……………; 0003; Не е присутен
0008; БАЈРАМ АМДИ…………..; 0001; Не е присутен
0009; БИЉАЛИ ТЕУТА………….; 0004; Не гласал
0010; СИМЕСКА-ДИМОСКА АНЕТА….; 0002; За
0011; БОГОЕВСКИ ПАВЛЕ……….; 0002; Не е присутен
0012; БОЧВАРСКИ БЛАГОЈ………; 0002; Не е присутен
0013; ВАСИЛЕВСКИ САШО……….; 0001; Не гласал
0014; ВЕЛКОВСКИ ДИМЕ………..; 0002; Не гласал
0015; ВЕЉАНОСКИ ТРАЈКО………; 0001; Не е присутен
0016; ГАШИ АФРИМ……………; 0004; Не е присутен
0017; ГРУБИ АРТАН…………..; 0003; Не гласал
0018; ГРУЕВСКИ НИКОЛА……….; 0001; Не е присутен
0019; ДАМЧЕВСКА-ИЛИЕВСКА ВЕСНА.; 0001; Не гласал
0020; ДАНЕВ ДРАГАН………….; 0001; Не гласал
0021; УЗЕИРИ-ФЕРАТИ МЕРАЛ……; 0006; Не е присутен
0022; АТАНАСОВ САШКО………..; 0002; За
0023; ДЕСПОТОСКИ БЛАГОЈА…….; 0001; Не гласал
0024; ДИМИТРИЕВ ЕМИЛ………..; 0001; Не гласал
0025; ТАСЕВСКА ЛИДИЈА……….; 0002; За
0026; ДИМКОВ ТРАЈЧО…………; 0001; Не гласал
0027; ДИМОВСКИ ИЛИЈА………..; 0001; Не гласал
0028; ДИМОВСКИ ЉУПЧО………..; 0001; Не гласал
0029; ДУДУШ КУРТО…………..; 0002; Не гласал
0030; ЃОРГИЕВА МИЛЕВА……….; 0002; За
0031; ЃОРЃИЕВСКИ ЗОРАН………; 0001; Против
0032; ЃОРЧЕВ ВЛАДИМИР……….; 0001; Воздржан
0033; ЕМИНИ-АСАНИ МИРСАДА……; 0003; За
0034; ЈОВАНОВИЌ МИРОСЛАВ…….; 0002; За
0035; ЗАТУРОСКА ЛИЛЈАНА……..; 0001; Против
0036; ЗЕНДЕЛИ ФАДИЛ…………; 0004; Не гласал
0037; ЗЕЌИРИ МУХАМЕД………..; 0002; За
0038; ЗМЕЈКОВСКИ БОРИС………; 0001; Не е присутен
0039; ИБРАХИМ ЕНЕС………….; 0002; Не гласал
0040; МЕМЕДИ РЕЏЕП………….; 0004; За
0041; ИВАНОВ ИВАН…………..; 0001; Против
0042; ИВАНОВ ПАНЧЕ………….; 0002; Не гласал
0043; ИЛИОСКИ ЗОРАН…………; 0001; Не гласал
0044; ИСМАИЛИ РЕЏАИЛ………..; 0003; За
0045; ИСМАЈЛОСКА-СТАРОВА НОЛА..; 0001; Не гласал
0046; ТАШЕВ РИСТЕ…………..; 0002; За
0047; ЈОВАНОВСКИ КРСТО………; 0001; Не гласал
0048; СТОЈАНОСКА ДАФИНА……..; 0001; Не гласал
0049; КАМБЕРОСКИ АЛИЈА………; 0002; За
0050; КАНЧЕСКА-МИЛЕВСКА ЕЛИЗАБЕ; 0001; Не гласал
0051; КАРАМАНИ НЕЏБЕДИН……..; 0004; Не гласал
0052; КАСАПИ ЃУЛУМСЕР……….; 0002; Не гласал
0053; КИРАЦОВСКИ АЛЕКСАНДАР….; 0002; Не е присутен
0054; КИТЕВ БЕТИАНЕ…………; 0002; За
0055; КОВАЧЕВ ТАЊА………….; 0002; Не е присутен
0056; КОВАЧЕВСКИ ВАСКО………; 0002; Не е присутен
0057; КОСТОВ САШКО………….; 0002; За
0058; КУЗМАНОВСКА КАТЕРИНА…..; 0002; За
0059; КУЗМАНОВСКА ЛИЛЈАНА……; 0001; Не е присутен
0060; ЛАЗАРЕВСКА ЖАКЛИНА…….; 0002; За
0061; ЛАЗАРОВА МЕРИ…………; 0002; За
0062; ЛАСОВСКА БЛАГИЦА………; 0001; Не гласал
0063; ЛАШКОСКА АНЕ………….; 0001; Не гласал
0064; ЛОКВЕНЕЦ ХАРИ…………; 0002; За
0065; МАНАСКОВА МАГДАЛЕНА……; 0001; Не е присутен
0066; МАНОИЛОВСКИ БРАНКО…….; 0003; Не е присутен
0067; МАНОЈЛОСКИ ГОРАН………; 0001; Не гласал
0068; МАНЧЕВ ВАНКОВЕР……….; 0001; Не гласал
0069; КОРУБИН НИКИЦА………..; 0002; За
0070; МЕМЕДИ ВЕСЕЛ………….; 0005; Не гласал
0071; МИЛАНОВ СТОЈАН………..; 0001; Не гласал
0072; МИЛЕВСКИ ГОРАН………..; 0002; Не гласал
0073; МИЛОШОСКИ АНТОНИЈО…….; 0001; Не гласал
0074; МИНОВ ПАНЧО…………..; 0001; Не гласал
0075; МИРАКОВСКА СОЊА……….; 0002; За
0076; МИСОВСКИ ГОРАН………..; 0002; Не гласал
0077; МИТОВСКА СЛАЃАНА………; 0001; Против
0078; МИТРЕСКИ ЈОВАН………..; 0002; Не гласал
0079; МИЦЕВСКИ НИКОЛА……….; 0001; Против
0080; МОРАЧАНИН МАЈА………..; 0002; За
0081; МУКОСКИ КРСТО…………; 0001; Не гласал
0082; МУХИЌ ФЕРИД…………..; 0002; Не гласал
0083; НИКОЛОВА ЈУЛИАНА………; 0002; За
0084; РАБАЏИЕВСКА-НАУМОВСКА БЕТ; 0002; За
0085; НИКОЛОВСКИ ИЛИЈА………; 0002; Не гласал
0086; ПЕМОВА ВЕСНА………….; 0001; Не гласал
0087; ПЕНДАРОВСКИ СТЕВО……..; 0002; Не гласал
0088; ПЕШЕВСКА ЖАКЛИНА………; 0001; Не гласал
0089; ПИШЕВ ВАСИЛ…………..; 0001; Не гласал
0090; ПОПОСКИ НИКОЛА………..; 0001; Не е присутен
0091; КОСТАДИНОВ КОСТАДИН……; 0002; За
0092; ПРЕНТОВИЌ ТАТЈАНА……..; 0002; Не гласал
0093; РАМЧИЛОВИЌ ЗЕКИР………; 0001; Не е присутен
0094; РАНГЕЛОВА ДАНИЕЛА …….; 0001; Не гласал
0095; РАШИДИ СУРИЈА…………; 0005; Не гласал
0096; САЗДОВСКИ ЧЕДОМИР……..; 0001; Не гласал
0097; СЕЛА ЗИАДИН…………..; 0005; Не е присутен
0098; СМИЛЕСКА КЕТИ…………; 0002; За
0099; ШУМАНСКА-МИТЕВА СЛАВИЦА..; 0002; За
0100; СТЕВАНАНЏИЈА ДИМИТАР…..; 0001; Не гласал
0101; СТЕФОСКА ИРЕНА………..; 0002; Не гласал
0102; СТОИЛКОВИЌ ИВАН……….; 0001; Не е присутен
0103; СТОЈЧЕВСКА МИРА……….; 0002; За
0104; ТАРЧУЛОВСКИ ЈОХАН……..; 0001; Не е присутен
0105; ТАЧИ МЕНДУХ…………..; 0006; Не е присутен
0106; ТАШЕВСКА-РЕМЕНСКИ ФРОСИНА; 0002; За
0107; СТАМЕНКОВСКА НЕВЕНКА…..; 0001; Не гласал
0108; ТРПЕВСКИ БЛАГОЈЧЕ……..; 0002; За
0109; ТУНТЕВ ТОМИСЛАВ……….; 0002; Не гласал
0110; ТУФЕГЏИЌ ИВАНА………..; 0002; Не гласал
0111; ХАДРИ ШПРЕСА …………; 0003; Не е присутен
0112; ХАСАНИ ЈУСУФ………….; 0001; За
0113; ЦИПУШЕВА НАДА…………; 0001; Не гласал
0114; ЦУКЛЕВ ДРАГАН…………; 0001; Не гласал
0115; ЧЕСТОЈНОВА ПАВЛИНЧЕ……; 0001; Не гласал
0116; ЏАФЕРИ ТАЛАТ………….; 0003; За
0117; ШАЌИРИ АГИМ…………..; 0003; За
0118; ШАХПАСКА ЈАГОДА……….; 0002; За
0119; ПОПОВСКА ЛИЛЈАНА………; 0002; За
0120; ЛАЛЧЕВСКА ТАТИЈАНА…….; 0002; За

Поврзани новости