Граната од Првата светска војна пронајдена во Битола

by fokus
Неексплодирана артилериска граната од Првата светска војна е пронајдена во Битола при изведување градежни работи.

Вчера во полициската станица-Битола, од страна на вработен пиротехничар во Дирекцијата за заштита и спасување било пријавено дека истиот ден во 13,30 часот од страна на вработен во фирмата „Гранит“, при изведување градежни работи во старата касарна во Битола била пронајдена стара неексплодирана артилериска граната од Првата светска војна, информираа од МВР.

Во 13:50 часот од страна на ДЗС гранатата безбедно е подигната за понатамошна постапка.

Поврзани новости