Граѓаните тргнаа кон Влада, Триумфална пак офарбана

by Фокус 18:37
18:37

Откако беа одржани неколку говори пред Собранието, незадоволните граѓани тргнаа кон Владата на Република Македонија. Кога поминуваа под Триумфалната порта повторно ја офарбаа фрлајќи балони со боја и испишаа графити.

Барањата на граѓаните кои протестираат се:

-Уставен суд да се произнесе за уставноста на СЈО
-Формирање на специјален суд на предметите на СЈО
-Одложување на изборите
-Формирање на преодна влада за имплементирање на препораките на Прибе
-Повлекување на општата аболиција и оставка од Иванов

kon konn

Поврзани новости