Започна контра-протестот во Битола и Штип

by Фокус

Приврзаниците на Граѓанското движење за одбрана на Македонија(ГДОМ) се собраа на контра-протест во Битола и во Штип.

Тие протестираат за да го изразат револтот против, како што велат, деструктивните сценарија спроведувани од опозицијата.

Претходно пак, ГДОМ го откажа собирот во Скопје, со објаснување дека нивната цел е постигната – решението за изборите за 5 јуни е потпишано.

Поврзани новости