(ФОТО) ГДОМ со зурли и тапани пред Собрание

by Фокус

Пред  половина час започна контра-протестот на Граѓанското движење за одбрана на Македонија (ГДОМ).

Пред Собранието има над илјада демонстранти, кои протестираат за одржување на избори на 5-ти јуни.

Поставена е и бина каде се очекува да се обратат говорниците, а засега пеат македонски патриотски песни и се игра оро.

13081939_10209281287494193_582675372_n13081889_10209281230212761_906409460_n13084297_10209281230052757_1557790827_n

Поврзани новости