Фајзер/Бионтек: Нашата вакцина е ефикасна и против мутациите на корона вирусот

by Fokus 10:46
10:46
Вакцината на „Фајзер/Бионтек“ задржува голем дел од својата ефикасност и против главните мутации на корона вирусот што ги предизвикува Ковид-19, англискиот и јужноафриканскиот сој, се вели во денешното соопштение на двете компании.
„Тестовите не покажаа потреба за нова вакцина за справување со новите соеви“, наведуваат двете компании.
Тие додадоа дека „ќе продолжат да ги следат новите соеви“ и дека се „подготвени да реагираат“ доколку тие мутации се покажат отпорни на вакцината.

Поврзани новости