Бухова: Нема да дозволам врски, јавувања и притисоци, одговорност мора да има за секој

by Fokus 14:11
14:11

Ирина Бухова, новата директорка на Државниот санитарен и здравствен инспекторат истакна дека институцијата нема да потклекне на било какви јавувања, ургенции и притисоци, без разлика од кој доаѓаат.

– Нема да се амнестираат никакви и ничии пријатели па ни на власта, кога ја загрозуваат здравствената состојба на граѓаните. Сите се еднакви пред законот и за сите ќе има одговорност доколку го загрозат здравјето или животот на граѓаните – истакна доктор Бухова.

- Advertising -

Фото: Макфакс

Поврзани новости