Брет: Треба да се слушнат професорите и студентите за законите во високото образование

by Фокус 11:13
11:13

Амбасадорот на ОБСЕ, Ралф Брет, во неделното интервју на Радио Слободна Европа, вели дека треба да има консултации околу Законот за високо образование меѓу сите засегнатите страни, односно и на професорите и на студентите.

– На крајот парламентот е тој што ги усвојува законите. Значи во тој процес таму, правилата и нацрт законите можат да се изменат. Секогаш постои можност за тоа, сè до моментот кога ќе се усвојат – вели Брет.

Во интервјуто, тој уште говори за политичката состојба, меѓуетничките односи, изборното законодавство…

Поврзани новости