Братислав Димитров стана директор на Театар за деца и млади

by Фокус 18:16
18:16

Министерството за култура го именуваше Братислав Димитров- Бато за нов директор на Театарот за деца и млади. Тој на оваа функција доаѓа откако му заврши мандатот на претходниот директор, Драган Довлев.

Братислав Димитров е драмски писател, кој во последниот период на јавноста и стана познат како еден од основачите и најголеми промотори на „Граѓанското движење за одбрана на Македонија“. Димитров, заедно со Тони Михајловски, Миленко Неделковски и уште неколку други, одеше низ градовите во Македонија и ги оправдуваше политиките на актуелната власт, а ги линчуваше „предавниците“ на Македонија.

- Advertisements -

Поврзани новости