Борба во ВМРО-ДПМНЕ: Дел од членовите на ИК притискаат ставот да биде граѓаните сами да одлучат дали да гласаат

by fokus 20:59
20:59

Откако првично на вечерашниот состанок на Извршниот комитет ставот за референдумот влечеше кон опцијата партијата да ги повика граѓаните сами да одлучат како ќе се гласаат, во моментов во ВМРО-ДПМНЕ се води борба тој став барем да се „ублажи“.

Дел од членовите на Извршниот комитет се обидуваат да го сменат првичниот став и да се оди на опцијата партијата да ги повика граѓаните сами да одлучат ДАЛИ и како ќе гласаат.

- Advertisements -

Поврзани новости