Беровци, делчевци, неготинци и кривопаланчани му дадоа поддршка на Река

by fokus 10:07
10:07

Кандидатот на Алијсанса за Албанците и БЕСА, Блерим Река, кој не влезе во вториот круг од претседателските избори, посочи дека освоил гласови ви сите општини каде има македонско мнозинство.

Тоа го покажуваат и официјалните податоци на Државната изборна комисија (ДИК), бидејќи Река освоил гласови и во општини каде што воопшто не живее албанско население, барем според последниот попис од 2002 година.

- Advertisements -

Берово – 58 гласа

Богданци – 35

Босилево – 22

Валандово – 75

Василево- 37

Вевчани- 9

Виница – 59

Гевгелија – 102

Делчево- 87

Дојран – 20

Зрновци -11

Кавадарци – 167

Карбинци – 19

Конче – 10

Кочани – 144

Кратово – 60

Крива Паланка – 81

Кривогаштани – 17

Крушево – 356

Лозово – 24

Македонска Каменица – 24

Македонски Брод – 25

Могила – 25

Неготино – 91

Новаци – 20

Пехчево – 29

Пробиштип – 76

Радовиш – 89

Ранковце – 8

Свети Николе – 83

Струмица – 167

Чешиново-Облешево – 24

В.В.

 

Поврзани новости