Десковска најави укинување на Кембриџ програмата во средните училишта

by Fokus 16:41
16:41

Министерката за образование Рената Десковска најави дека се бараат правни механизми, пред почетокот на новата учебна година да се стопира уште една, според неа, штетна мерка во образованието, а тоа е да се спречи воведувањето на Кембриџ програмата во средните училишта.

Освен укинување на Кембриџ програмата во средното образование, министерката за образование најави преиспитување на наставните програми и намалување на бројот на предметите во основното, како и нов закон за високо образование.

- Advertisements -

Поврзани новости