Откако Никола Бакрачевски одлучи да се врати на својата докторска професија, ВМРО-ДПМНЕ ќе кандидира друг доктор за градоначалник на Охрид. Станува збор за докторот Митко Тилев.

Конечната одлука и официјализиција на кандидатурата треба да биде донесена вечерва во рамки на Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ во Охрид.

Претходно, досегашниот градоначаник Бакрачевски се повлече по еден мандат, а дојде и до промена во врвот на Општинскиот комитет на партијата во Охрид.