АРХИВА Јанкулоска ќе докторира на факултет, чии студенти не се пожелни...

Текстот е објавен на 21 февруари, 2014 година во неделникот „Фокус“ во бројот 959 Пишувала: Валентина СТОЈАНЧЕВСКА „Образованието е сила, образованието е моќ, знаењето е богатство“....

АРХИВА Дневник: Љубе заврши во апс кога почна да зборува за...

Текстот е објавен на 21 март, 2014 година во неделникот „Фокус“ во бројот 963 Не ми е јасно зошто сите „перат раце“ од швајцарската фирма...

АРХИВА Кој е тајниот советник за национална безбедност на Иванов?

Текстот е објавен на 17 април, 2014 година во неделникот „Фокус“ во бројот 967 Пишувал Влатко СТОЈАНОВСКИ Кога веќе беше јасно дека ќе победи во првиот...

АРХИВА Кој се крие зад леринското здружение што го донираше споменикот...

Текстот е објавен на 15.08.2014 година во неделникот „Фокус“ во бројот 984 Владата предводена од Зоран Заев денеска ќе расправа да ја укине одлуката на...

АРХИВА Не ми даваат трајна инвалидска пензија, без две нозе сум...

Текстот е објавен на 18 август, 2017 година во неделникот „Фокус“ во бројот 1141 Пишува: Ирена МУЛАЧКА „Фокус“ пред речиси една година ја објави трагичната приказна...

(АРХИВА)УПРАВНИОТ ОДБОР НА „АГРО ЛОЗАР“ АД БОГДАНЦИ ОБВИНУВА: Откако не плативме...

Текстот е објавен на 24 септември 2015 година, во неделникот „Фокус“, број 1042 Пишува: Валентина Стојанчевска Рекетот на кој се изложени фирмите, за да можат нормално...

АРХИВА Интервју со Зијадин Села: Скандалот со прислушувањето треба да заврши...

Интервјуто е објавено на 27.02.2015 година во неделникот „Фокус“ во бројот 1012 Села е вклучен во самото основање на ДПА во почетокот на деведесеттите години,...

АРХИВА Сведоштво од “крвавиот четврток“ во Парламентот: Силеџиите се заканија: Нема...

Текстот е објавен на 06 мај, 2017 година во неделникот „Фокус“ во бројот 1126 Пишува Влатко СТОЈАНОВСКИ Сѐ уште многумина се фрапирани и згрозени од случувањата...

АРХИВА Мртви донирале пари за изборната кампања на ВМРО-ДПМНЕ

Текстот е објавен на 17 февруари, 2017 година во неделникот „Фокус“ во бројот 1115 Валентина ВУРМО Верувале или не! Земјоделци, секретарки и учителки, пензионери и редари,...

АРХИВА Психопатологијата на психопаторот: Диктатор со лепеза психопатски карактеристики!?

Текстот е објавен на 16 јуни, 2017 година во неделникот „Фокус“ во бројот 1132 Пишува: Јадранка КОСТОВА Сликата од царскиот луксуз во владината зграда, која деновиве...

АРХИВА Градоначалникот Арсенчо Алексовски еден од најбогатите функционери во земјава: Шефот...

Текстот е објавен на 24 јануари, 2014 година во неделникот „Фокус“ во бројот 955 Пишувал Влатко СТОЈАНОВСКИ Со самото стапување или именување на јавна функција, политичарите...

АРХИВА Зошто власта ја штити осудената директорка на општинското училиште, која...

Текстот е објавен на 17 јануари, 2014 година во неделникот „Фокус“ во бројот 954 Пишува Влатко СТОЈАНОВСКИ На една рака може да се набројат општините кои...

АРХИВА Власта регрутира амбасадори од партии, фирми и од естрадата!

Текстот е објавен на 28 март, 2014 година во неделникот „Фокус“ во бројот 964 Пишувал: Влатко СТОЈАНОВСКИ Во сенка на предизборната кампања на политичките партии за...

АРХИВА: Како нафтената компанија на градоначалникот на Пласница стана топ-10 „тендерџија“?

Текстот е објавен на 07.07.2016 во неделникот „Фокус“ бројот 1083 „Пуцко Петрол“ е нафтена компанија во сопственост на семејството на градоначалникот на Пласница од...

АРХИВА Интервју: Уште пред отказот ја искинав книшката на ВМРО-ДПМНЕ

Текстот е објавен на 20 декември, 2013 година во неделникот „Фокус“ во бројот 950 Разговарала: Ирена МУЛАЧКА ФОКУС: Вие сте меѓу првите лекари во јавното здравство...

АРХИВА Парите за рекламирање кои владата ги плаќа од наш џеб...

За да видите во кои медиуми се рекламира владата, ќе ви треба безбедносен сертификат. Податоците за владините реклами имаат печат - „класифицирано”. Едноставно, медиа плановите за владините кампањи се заштитени небаре се документи на разузнавачките служби.

АРХИВА Син ми почина, му „пресудија“ неколку лекари

Текстот е објавен на 29 август, 2014 година во неделникот „Фокус“ во бројот 986 Пишува: Ирена МУЛАЧКА „Човечки е да се греши“ беше насловот на извештајот...

АРХИВА Ќе те начекаат алфи, ќе ти наместат два џоинта и...

Текстот е објавен на 26 јуни, 2014 година  во неделникот „Фокус“ во бројот 977 Разговараше: Ирена МУЛАЧКА ФОКУС: Вие сте еден од предводниците за работничките права...

АРХИВА За да крадат на избори измислувале цели згради и куќи

Текстот е објавен 4 декември, 2015 година во неделникот „Фокус“ во бројот 1052 Повеќе адреси во неколку скопски општини што се појавуваат на фалсификуваните лични...

АРХИВА Зошто Заев не им отвора врата на олигарсите?

Текстот е објавен на 06.11 2015 година во неделникот „Фокус“ во бројот 1048 Факт е оти олигарсите, создадени во времето на болната транзиција, шампиони на...

НАЈПОПУЛАРНИ