Жерновски: Македонија купила опрема за прислушување

by Фокус

Македонија е меѓу земјите кои од регионот кои имаат купено технологии и уреди за следење и врши дигитално прислушување, посочи лидерот на ЛДП Андреј Жерновски на вечерашната трибина на опозицијата во Велес.

– Ова овозможува да се следат и прислушкуваат дигиталните информации, интернет-сообраќајот и мобилните телефони – истакна Жерновски, нагласувајќи дека во следењето на ИП-адресите е вклучена една реномирана компанија.

Тој додаде дека таканаречаната бомба што ја најавува лидерот на СДСМ Зоран Заев ќе има ефект, но, сепак, според него, најголемата бомба е народот на Македонија.

Поврзани новости