Груевски: Државниот испит е само уште еден испит повеќе поделен на два дела

by Фокус

Државниот испит по примерот на неколку европски државата се воведува бидејќи владата забележала дека на некои факултети оценките не секогаш се добиваат според заслуженото, изјави премиерот Никола Груевски, одговарајќи на пратеничко прашање на денешната собраниска седница.

– Државниот испит ќе помогне во најмала рака дека секој студент има знаење за најмалку преодна оценка. Тој не е ништо повеќе туку уште еден испит повеќе поделен на два дела – рече Груевски, додавајќи дека оние студенти што протестираа нема да бидат опфатени од овој проект.

 

Поврзани новости