ЗЕМЕТЕ ГИ ОВИЕ БЕСПЛАТНИ 50 ЕВРА и тргуваjте со цената на Ферари на светската берза

by Фокус

Излезот на Ферари на светската берза веќе неколку години се разгледува. Долго очекуваната ИЈП (иницијална јавна понуда) беше закажана за јуни оваа година, но беше одложена за последниот квартал истата година според зборовите на претседателот на Fiat Chrysler Automobila (FCA), Sergio Marchionne, поради технички проблеми. На 21 Октомври, Ферари излезе на пазарот на капиталот со 10% од вкупниот број на акции и со тоа успеа да одржи високо ниво на побарувачка. Примарната понудена цена на акцијата беше 52 долари што претставува горна граница на најавениот обем. Цената на акциите брзо порасна на 61 долар до крајот на денот за да се стабилизира на 57 долари. Растот од 5.7% и донесе на компанијата пазарна капитализација од 10.4 милијарди долари.

Искористете ја приликата и земете ги 50€ за тргување со цената на акциите на Ферари на светската берза.

Земете бесплатни 50€ за тргување овде

Продажбата на акциите на Ferаri која што беше во припрема скоро една година,од пресудно значење е за планот на Fiat Crajsler да финансира инвестиционен програм од 54 милијарди долари наменет за проширување на Jeep, Alpha Romeo, и Maserati на глобално ниво .

Откако американско-италијанскиот авто гигант продаде 10 % акции од брендот на овој легендарен тркачки автомобил на  Wall Street, објави заработка од милијади долари.FCA сеуште има во своја сопственост 80% од капиталот на Ferari во вредност од околу 10 милијарди долари додека 10% припаѓа на Piero Ferrari,  синот на Enzo.

Ferrari e под големо влијание на успехот на тркачкиот тим на  Formulа 1 кој се користи за промоција на брендот наместо класично рекламирање . Купувачите на  Ferari во голем дел се определија за овој автомобил поради неговиот ексклузивитет како компанија, која го ограничува и одржува бројот на автомобили и модели кои ги произведува.

Sergio Marchionne CEO на  Fiat Chrysler које исто така председател и на  Ferari и изјави дека компанијата планира малку да ја зголеми продажбата на автомобили до  2019. година  од досегашните  7,000 на  9,000 на годишно ниво додека истовремено ќе продолжи да се одржува ексклузивноста на тркачките автомобили .

Земете бесплатни 50€ за тргување ОВДЕ.

Компанијата која во текот на 2014. година оствари профит од 265 милиони евра приход од  2.76 милијарди евра низ продажба од 7,255 автомобили. Споредувањето со Maserati продаде 36,500 а Porsche во првите 8 месеци во 2014. година продаде 120,000.

FXLider има соработка со Fortrade Limited – компанија која е авторизирана и регулирана во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970.

Предупредување од ризик и одрекнување од одговорност

Договорите за разликата во цената (CFD) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Загубите можат да ги надминат Вашите депозити и од Вас би можело да се бара да извршите дополнителни плаќања. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни да сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ни трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. FXLider не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да проистекнат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи спрема нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.

Поврзани новости