Затвореници од „Шутка“ ќе ја чистат Зоолошката градина

by Fokus

Денеска беше склучен меморандум за соработка помеѓу Зоолошка градина Скопје и КПУ “Шутка”, објавија од таму на нивната официјална страна.

„Проектот започна со ресоцијализација и едуцирање на осудени лица за полесни кривични дела, а понатаму ќе продолжи со волонтирање како и донации од КПУ “Шутка”. Зоолошка градина Скопје е отворена за соработка со сите државни установи и институции – се наведува во официјалното соопштение.

Поврзани новости