Заев: Првичната пресуда во „Пуч“ е празна и наместена

by Фокус

Во врска со пресудата за „Пуч“ во која Костовски ја прифати вината и се согласи на три години затвор без судски процес, Заев одговори дека има снимки од 2007-та до 2009-тата, уште пред тој даљ се вработи во таа служба.

„Како некој вработен во УБК внел телефонот и почнал да го слуша? Како е можно тоа? Што зборува Груевски?

Го гледате како се колне дека судскиот процес ќе биде транспарентен? А тој самиот донесе пресуда. Практично излегува дека секој вработен може да впише телефон и да прислушува?

Видете ги доказите во пресудата, тоа се трошковникот од затворот, решението за притвор и решението за прераспределба на работното место, тоа ли се докази?“ – праша Заев

Поврзани новости