За само година и половина, пратениците земале 1 милион и 600 илјади евра за патни трошоци!

by lali 11:01
11:01

Вие направете ја математиката, ама внимавајте на приоритетите на државата, затоа што формулата на пресметка е различна од реалноста!

Инаку, Собранието на Република Македонија исплатило 7,4 милиони евра за патни трошоци за користење на сопствено возило за службени потреби на пратениците во изминативе 10 години.

- Advertisements -

Немам што повеќе да додадам, освен да им посакам на пратениците со здравје да си се возат и парите да си ги трошат, додека други трпат за своето здравје молат народ и бога да им се помогне за да преживеат.

Покрај другите, и ова е нашата „мала“ македонска жална приказна…