Warren Buffet има вложено 1 милијарда долари во акциите на Apple. И вие можете да заработите на акциите на Apple

by fokus

Почетокот на минатата недела еден од најуспешните инвеститори на светот и третиот најбогат човек, Warren Buffett, сопственик на Berkshire Hathaway, купи акции на Apple во вредноста од 1 милијарда долари. Према Financial Times, вредноста на акциите на оваа компанија до крајот на годината би можеле да пораснат за дополнителни 30%.

FXLIder, за сите читатели на Фокус, дава бесплатни 50€ почетен капитал за тргување со цената на акциите на Apple на светската берза.

Бесплатните 50€ за тргување можете да ги превземете тука.

Buffet сака да вложи во компании кои имаат трајна конкурентска предност, талентиран менаџмент и разумна цена на акции, и Apple ги исполнува сите услови. Овој потег моментално позитивно се одрази на вредноста на акциите кои после тие објави пораснаа скоро за 5%. Berkshire Hathaway е познат по своите долгорочни вложување и како што изгледа рачуна на успех на новите линии на телевизори и автомобили од Apple во наредните години.

Новиот пазар кој Apple планира да го освои е Индија. Минатата недела објавени се планови дека веќе на почетокот на 2017 година ќе биде отвотен центар во Бангалор, град во јужна Индија од каде поттекнуваат многу start up компании и технолошки стручњаци, за поттикнување на развој на апликации за iOS.

Влезот на индискиот пазар е многу важен за Apple, особено после забавувањето на економскиот раст на Кина. Само во текот на првиот квартал продажбата во Кина падна за 26%. Во текот на 2015 година, приходот на Apple од Индија надмина 1 милијарда долари. Без многу инвестиции во првиот квартал оваа година, приходот порасна 56% во однос на истиот период минатата година.

FXLider има соработка со Fortrade Limited – компанија која е авторизирана и регулирана во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970.

Договорите за разликата во цената (CFD) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни да сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ни трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. Загубите можат да ги надминат Вашите депозити и од Вас би можело да се бара да извршите дополнителни плаќања. FXLider не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да проистекнат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи спрема нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.

Поврзани новости